20.2.2017

Hyvinvointialan yrittäjät koolla Lammilla: nyt on hyvä paikka kehittää ja tehdä!

Yhteisiä tiloja ideoimassa

Yrittäjät yhdessä palvelutarjontaa kehittämään


Menestysreseptit-hankkeen-tilatyöpajassa-Lammilla-helmikuussa-2017-pohdittiin-yrittäjien-yhteisiä-tilojaLammilla kokoonnuttiin 15.2. myös työpajaan pohtimaan, löytyisikö hyvinvointiyrittäjille yhteisiä tiloja ja miten asiaa alettaisiin konkreettisesti edistää. Työpajan aluksi katsottiin videot hankkeen toteuttamasta opintomatkasta Figura Wellnessiin Hyvinkäälle. Opintomatkalla tutustuttiin yhteispalvelupisteeseen, jossa toimii yhteensä 18 hyvinvointialan yrittäjää yhteisissä tiloissa.

Palvelutarjonta Lammilla on vähentynyt, ja nyt tarvittaisiin mahdollisimman monen ikäisille suunnattuja palveluja turvaamaan maaseudun palvelutarjontaa. Lammille on tulossa jossain vaiheessa kaupungin palvelukeskus, mutta nyt olisi hyvä paikka kehittää palvelutarjontaa yrittäjien voimin.

Keskusteluun lähdettiin tilakysymys edellä: konsepti kiinnostaa, mutta löydetäänkö käyttötarkoitukseen sopivia tiloja? Hyvinvointipalvelut ovat ajanvarauksella tuotettavia palveluja, ja harvoin palvelun pariin mennään kävellen, joten yhteistilojen sijainti etäämmällä ei välttämättä olisi este. Eero Lehtinen kertoi Mainiemessä vapaana olevista tiloista, joita olisi mahdollista vuokrata myös osa-aikaisesti tai huonekohtaisesti. Myös Lammin keskustasta voisi löytyä nopeallakin aikataululla tiloja yrittäjien yhteiskäyttöön. Lammin Yrittäjien puheenjohtaja Päivi Kankaanmäki totesi, että Lammilla on ollut hiljaiseloa jo pitkään, ja nyt on hyvä paikka kehittää ja tehdä. Innostusta yrittäjien keskuudessa tuntuu olevan, mutta vetäjä keskittymälle tarvittaisiin.

Työpajassa pohdittiin reunaehtoja hyvinvointikeskuksen perustamiselle. Asiakasvirran on oltava riittävä uudentyyppiselle palvelulle, ja lisää yrittäjiä kaivattaisiin ideaa jalostamaan. Potentiaalisia mukaan tulijoita voisivat olla ne yrittäjät, jotka toimivat tällä hetkellä kotona. Keskittymä säästäisi yrittäjien kuluja, tiloista ja markkinoinnista lähtien. Keskittymässä voisi olla mukana myös toisiinsa liittymättömiä palveluja. Kahvila voisi tuoda lisäarvoa yhteispalvelupisteelle. Aluekehityksen näkökulma oli myös esillä: miten seutukunta, Tuulos-Lammi, kehittyy jatkossa ja mitä palveluja voitaisiin tulla hankkimaan myös pidemmältä. Keskustelussa nostettiin esiin, että mökkiläiset tuovat kesäisin lisää asiakasvirtaa Lammin yrityksiin.

 Menestysreseptit-hankkeen-tilatyöpajassa-Lammilla-helmikuussa-2017-pohdittiin-yrittäjien-yhteisiä-tilojaTyöpajassa tehtiin konkreettinen ehdotus, että Mainiemi tuotteistaisi tilojaan, mainostaisi niitä ja tarjoaisi tiloja kauneus- ja hyvinvointialan yrittäjien vuokrattavaksi. Työpajan päätteeksi sovittiinkin, että yrittäjät kutsutaan tutustumiskäynnille Mainiemeen. Tutustumiskäynti järjestetään tiistaina 7.3. klo 17. Mukaan ovat tervetulleita kaikki yrittäjät, joita kiinnostaisi yhteispalvelupistekonsepti ja Mainiemessä toimiminen.Mainiemeen tutustuminen yrittäjille tiistaina 7.3.2017 klo 17.00. Kahvitarjoilun vuoksi ilmoittautumiset osoitteeseen juho.nummenmaa[at]mainiemi.net.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti