24.5.2017

Kansainvälisiä ideoita palveluiden kehittämiseen

Videoterveiset opintomatkaltaMenestysreseptit-hankkeessa on tehty kaksi kotimaan opintomatkaa eri kohteisiin, mutta kevään koittaessa oli aika lähteä hakemaan uusia ideoita kansainvälisiltä areenoilta. Joukko hyvinvointialan yrittäjiä matkasi siis Kööpenhaminaan 18.-19.5. tutustumiskäynnille.

Kansainvälisiä vaikutteita yritystoiminnan kehittämiseksi 


Ideoita oman yritystoiminnan kehittämisen ja palveluiden tuottamiseen yrittäjät lähtivät hakemaan matkan teemojen mukaisesti. Keskiössä olivat pienyrittäjyys, yritysten kasvu ja kansainvälistyminen ja näkökulmat hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Mukana oli 16 hyvinvointialan yrittäjää Iittalasta, Lammilta, Lopelta ja Forssasta. 

Yrittäjyyden ja palvelujen kehittämisen teemaan liittyen vierailtiin ekokampaamo Organic Hair By Zenzissä, joka on voittanut lukuisia palkintoja liittyen ympäristöystävällisyyteen, puhtaisiin tuotteisiin ja luonnonmukaisuuteen. Yrittäjä ja kampaamon perustaja Anne-Sophie Skjødt Villumsen kertoi yritystarinansa yrittäjille. Perustamisvuoden 1999 jälkeen yritystoiminta on kasvanut seitsemän kampaamon ketjuksi. Ketjun tuotteita tuodaan myös Suomeen.

Tanskalaisten yrittäjyys ja onnellisuus

 

Finpron vieraina pohdittiin syitä tanskalaisten onnellisuuteen. Finpron Senior Advisor Pirjo Hamnström valotti laaja-alaisesti tanskalaista yritysmaailmaa sekä kulttuuria ja tanskalaista elämäntapaa. Koulutusasioita ja yhteiskunnan järjestelmien vertailusta Suomen ja Tanskan välillä syntyi runsasta keskustelua.
Kotiin viemisenä tuli tarmoa toteuttaa omaa toimintaa ja kehittää asiakaslähtöisesti palveluita. Loppilainen jalkaterapiayrittäjä Anne Pietiläinen kertoo saaneensa matkalta laaja-alaisesti tietoa ja uutta ajateltavaa.
- Työnkuvani on ollut alusta asti ihmisten liikkeellä pitäminen. On ollut hienoa nähdä ja kuulla, miten siihen Tanskassa panostetaan, kertoo Pietiläinen.

 Tanska on tunnettu pyöräilystään. Vierailukohteena oli Hämeenlinnan ystävyyskaupunkin Frederiksbergin terveyskeskus, jossa tutustuttiin pyöräilyn lisäksi eri tapoihin tanskalaisten liikuttamiseen kaiken ikää. Kaupunki haluaa olla entistä terveempi ja parantaa hyvinvointia erilaisilla ennaltaehkäisevillä toimenpiteillä. Matkalaiset saivat myös kokeilla ikäihmisten kuntouttamisessa käytettäviä kuntopyöriä, joihin oli yhdistetty virtuaalilasit. Kokemukset olivat virtuaalisuudestaan huolimatta varsin todenmukaisia.Katarina Haapanen ja Suvi Ilvesranta
Forssalaiset hoivayrittäjät Katarina Haapanen ja Suvi Ilvesranta kuuntelivat mielenkiinnolla esittelyä tanskalaisesta terveyden edistämisen mallista ja ennaltaehkäisevästä toiminnasta elämänkaaren eri vaiheissa.

- Ikäihmisten osalta ennaltaehkäisyyn pitäisi mielestäni panostaa enemmän Suomessakin. Kotikäyntien avulla saataisiin palvelujen piiriin nekin, joilla on kynnys hakea itse apua, miettii Ilvesranta. 

Matkaan mahtui myös ruokakulttuuriin tutustumista. Kuuluisassa Torvehallernen kauppahallissa saattoi smörrebrödien, vihannesten ja ekotuotteiden keskellä havainnoida samalla pienyrittämistä Tanskassa. Yhteisellä illallisella verkostoiduttiin, ideoitiin uusia kehittämiskohteita ja puitiin käynnin antia.

Menestysreseptit-hankkeen kaikkia tuloksia ja hyötyjä yrittäjille esitellään loppuseminaarissa 14.9.2017 Hämeenlinnassa. Luvassa on myös puheenvuoroja ajankohtaisesta terveydenhoidon valinnanvapaudesta, yritystarinoita ja hyvinvoinnista yrittäjän voimavarana. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita. Ohjelma julkaistaan vielä kevään aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti