5.10.2016

Yhteisten tilojen tuomat edut saavat kiitosta yrittäjiltä

Vierailu Figura Wellness -hyvinvointikeskukseen
Menestysreseptit-hanke vieraili keskiviikkona 21.9.2016 hyvinkääläisessä hyvinvointikeskuksessa, Figura Wellnessissä ja tutustui siellä yrittäjien yhteistoimintamalliin. Syksystä 2015 toiminut hyvinvointikeskus on saneerattu entisen Valintataloihin tiloihin, joissa tällä hetkellä toimii 18 yrittäjää. Aiemmin osassa kiinteistöä toimi vastaavalla konseptilla Tuula Sokan luotsaama Viridis-
Hyvinvointikeskus - hyvinvointipalveluiden yhteistarjontaan tutustuminen
hoitola.


Suurin osa nykyisistä Figura Wellnessin yrittäjistä toimii osa-aikaisesti hyödyntäen yhteisten tilan tuomia hyötyjä – yhteistä asiakasvirtaa ja markkinointia, kotisivuja, työyhteisön tukea ja mahdollisuutta järjestää esimerkiksi avointen ovien päiviä. Yksin tiloissaan toimivalla ei välttämättä tällaiseen ole mahdollisuutta.


Keskuksen omistaja ja toiminnanjohtaja, graafinen suunnittelija Nora Kaajaluoma toteaa, että yhteistyömallin pyörittäminen on hyvin paljon henkilöstöhallintoa – ennen muuta on osattava kommunikoida. Kaajaluoma hoitaa myös keskuksen yhteisen markkinoinnin Figura Design –yrityksensä kautta ja antaa itsekin hoitoja. Päivät ovat usein pyöreitä, mutta työhön on palo ja yrittämisen halu.


Keskuksessa toimivat yrittäjät ovat tyytyväisiä mallin tuomiin etuihin ja pitävät sitä kilpailuetuna. Hyvinvoinntipalveluiden tarjoaminen yhteistyössä
”Tämä on aivan loistava paikka olla, kun on muita tukena. Se on mieletön rikkaus,” kosmetologi Sanna Lapinleimu-Turkia tunnustaa. Farmaseutin kokopäivätyöstä yrittäjäksi vastikään siirtynyt naprapaatti ja LPG-hoitaja Maiju Aalto on samaa mieltä: ”Täällä on ollut upea vastaanotto. Porukassa on voimaa, ja ideariihet terveyspuolen kehittämiseksi ovat antaneet tukea.”


Keskuksen toimintaa vierailulla esitellyt Hypoxi-ohjaaja Virpi Messman mainitsee yhteistyöstä tulevina etuina asioita, jotka helpottavat asiakkaidenkin asiointia keskuksessa. Asiakas voi esimerkiksi ostaa joko avoimen lahjakortin keskukseen tai tiettyyn hoitoon. Suorien numeroiden lisäksi käytössä on keskuksen yhteinen puhelinnumero ja keskuksen yhteisestä varauskalenterista asiakkaalle voi toinen joustavasti puhelimessa tai paikan päällä varata ajan, vaikka itse yrittäjä olisikin sillä hetkellä varattuna hoidoissa. Suurin osa varauksista tulee tällä hetkellä netin kautta.


Jonkinnäköisenä haasteena nähdään tällä hetkellä ainoastaan aukioloajat – keskuksessa ei työskentele päivystäjää tai vastaanottohenkilöä. Toisaalta yhteistyö on toiminut nykyisellä tavalla ja toimiikin, kun kaikki pyrkivät puhaltamaan yhteen hiileen yhteiseksi parhaaksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti