15.8.2016

Somen mahdollisuuksiin tutustumassa

Menestysreseptit-valmennus käynnistyi kesäkuun puolivälissä some-aiheella Hämeenlinnassa ja Lopella. Valmennuksessa kouluttaja Annukka Leppäsen johdolla käytiin läpi tavallisimpia some-välineitä. Erityistarkasteluun työpajassa otettiin tällä kertaa Twitter ja Instagram.


Some-katsausta kuunnellessa ja välineisiin tutustuessa saattoi miettiä niiden sovellettavuutta omaan toimintaan. "Onko somessa oltava ja ovatko asiakkaani siellä? Millä välineellä tavoitan nykyiset asiakkaani ja ehkä jopa hankin uusia? Mistä aika somen hyödyntämiseen tai käytön opetteluun?"

Monia ajatuksia risteili päässä välineiden ja somen puolesta ja vastaan. Uusia ideoitakin ilmiselvästi syntyi jo käytössä olevien välineiden hyödyntämiseen. Valtavasta, jatkuvasti muuttuvasta sovellustarjonnasta voi helposti tulla ähky. Tietotulva eri välineistä on niin ikään haaste - kuinka pysyä asiakkaiden ja potentiaalisten asiakkaiden näkyvillä ja erottua. Moni asiakas nykyään - kun puhelinluetteloiden ja keltaisten sivujen aika alkaa olla historiaa - etsii tietoa ensi sijassa ja milteinpä ainostaan netistä.


Esimerksiksi blogia kirjoittamalla, Facebookin päivityksillä tai vaikkapa Twitterin avulla voi tuottaa lisäarvoa, joka saa asiakkaat kiinnostumaan palveluista. Tai yksinkertaisesti asiakkaat muistavat, että olen palveluntarjoajana olemassa. Somessa olemalla tarkoitus ei toki ole kuormittaa itseään entisestään olemalla joka paikassa. Tärkeää on selvittää itselleen, mihin jonkin välineen käytöllä tähtää, ja käyttää sitä. Lisäksi on hyvä saada vinkkejä siitä, miten omien palveluiden näkyvyyttä voi edelleen parantaa. Some-työpajassa vinkkejä oli tarjolla - vaan kuten aina hyvien asioiden kohdalla käy, aika loppuu kesken!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti